Učíme se o IZS

autor: | 13. května 2024

V rámci našeho projektového dne jsme se ve třídě 1. B rozhodli podpořit samostatnost a aktivitu našich žáků. Tématem našeho projektu byl Integrovaný záchranný systém (IZS). Během celého čtvrtečního dne jsme se ponořili do světa IZS a žáci měli příležitost vyzkoušet si některé jeho prvky a dozvědět se více o jeho důležitosti.
Začali jsme zábavnou písní „Karol a Kvído – Důležitá čísla“, která nás seznámila s důležitými čísly a informacemi souvisejícími s IZS. Poté následovalo praktické seznámení se s hasičským vybavením, včetně použití přilby, a aktivní účast v požárním sportu.
Nezapomněli jsme ani na zdravotní péči, která zahrnovala naučení se správného obvázání kolene, rukou a techniky přenášení zraněného pomocí stoličky. Důležitou součástí našeho dne bylo i vysvětlení, kdy je vhodné kontaktovat záchrannou službu a kdy ne, pomocí ukázek reálných situací.
Nechtěli jsme opomenout ani bezpečnost na silnicích a práci policie, proto jsme si společně připomněli správné chování a význam dopravních značek.
Páteční dopoledne jsme si užili v kině, kde jsme se zhlédli film „Gump“. A jako milé překvapení pro nedělní svátek matek jsme pro ně připravili krásná srdíčka.

Petra Wildmanová