Oslavy 130. výročí založení školy

autor: | 24. června 2024

V sobotu 22. června jsme se sešli na oslavách 130 let existence naší školy. Byl to den, kdy se setkali současní žáci, jejich rodiny, prarodiče a bývalí zaměstnanci školy. Přivítali jsme také všechny další přátele a podporovatele naší školní komunity.

Na nádvoří školy jsme uspořádali třídní jarmark, kde si návštěvníci mohli zakoupit různé výrobky od našich žáků, mohli se také zapojit do rukodělních dílniček.

Na „hlavním pódiu“ probíhala vystoupení třídních kolektivů. Tancovali, zpívali, předvedli nám své dovednosti a tím potěšili nejen své blízké.

Ve školní jídelně jsme otevřeli malou cukrárnu, kde si návštěvníci mohli pochutnat na domácích dobrotách. Byly tam dorty, muffiny, zákusky a další sladké i slané pochoutky. Navíc se příchozí mohli zapojit do tomboly Šenovské štěstí. Před jídelnou si mohli zakoupit i něco z grilu.

Pro nejmenší návštěvníky byly připraveny různé soutěže, nechyběl ani skákací hrad.

Před školou vznikla malá farma s ovečkami, králíky, morčaty, slepičkami, oslíkem i poníkem z Adélčina dvorečku. Děti si je mohly pohladit a naučit se něco o péči o zvířata. Pro odvážné děti jsme připravili jízdy na koních.

Žáci představili své umělecké dovednosti v rámci výtvarné soutěže. Jejich práce byly vystaveny ve školní jídelně. Zajímavá byla i výstava 3D modelů, které vznikly při hodinách hudební výchovy.

V aule a sborovně jsme připravili výstavu starých fotografií a kroniky školy. Bývalí zaměstnanci si mohli při kávě a dalších ochutnávkách dobrot zavzpomínat na dobu, kdy zde působili a popovídat i s kolegy, kteří zde pusobí teď.

Díky slunečnému počasí se oslavy vydařily a vše proběhlo tak, jak jsme plánovali.

Děkujeme všem, kteří se na organizaci podíleli, a všem, kteří přišli oslavovat s námi.

Tým ZŠ